Studeren in Kopenhagen?
Door: erwingaatopreis
Blijf op de hoogte en volg Erwin
05 April 2011 | Nederland, Amsterdam
Bij deze mijn eerste reisverslag op waarbenjij.nu!
Ik ga deze site sowieso gebruiken voor reisverslagen voor vakanties, zoals mijn reis naar Portugal in augustus, die ik samen met Jeroen ga maken.
Maar ik heb niet voor niets een profiel aangemaakt! Ik heb namelijk plannen om de helft van mijn vierde jaar SPH (mijn minor) in Kopenhagen te gaan doen! Het is allemaal nog niet officieel. Wat er nog moet gebeuren is:
* Ik moet kiezen tussen twee minors, beiden in Kopenhagen, wel op twee verschillende 'University Colleges'. Beide gaan over pedagogisch werken met 'special needs', de één met kinderen en pubers, de ander met pubers en jongvolwassenen. Die keuze ga ik 18 april maken!
* Ik ben bezig met een Erasmusbeurs aan te vragen. Dit is nog vrij veel werk, alles moet geheel in het Engels zijn, van mijn CV tot mijn cijferlijst.
* Na mijn inschrijving en aanvraag van de Erasmusbeurs is het afwachten of ik word aangenomen, en daarna is het tijd voor huisvesting zoeken, mijn studiebeurs in Nederland omzetten, mijn OV reisrecht tijdelijk stopzetten, mijn verzekering veranderen, enzovoorts enzovoorts!
* Als alles geregeld is, zal ik eind augustus richting Kopenhagen vertrekken, en rond december/januari weer terugkomen naar Nederland.
Alle updates over mijn avontuur naar Denemarken zullen hier te vinden zijn uiteraard :) Voorlopig ben ik nog in Nederland te vinden en hard bezig om mijn stage en de rest van alle vakken tot een voldoende resultaat te brengen!
Erwin